fbpx

072 20 04 107

06 50 20 24 63

job@dewebmakelaar.nl

Google Tips

Actief ondernemer met een passie!

Over zekerheden en ambities. Over dromen najagen, in het diepe springen, ervaring en verbinding. Mijn naam is Job van Halst, al meer dan 20 jaar internetondernemer. Sinds 1988 ben ik actief in sales. Eerst bij Univé als verkoper binnendienst, later als adviseur buitendienst voor particulieren en vervolgens werd ik accountmanager voor het bedrijfsleven. Een baan die me zekerheid bood, waar ik goed in was, met diverse mogelijkheden om door te groeien. Maar toch voelde ik een onrust. Ik wilde niet gaan voor zekerheid en veiligheid, ik wilde mijn dromen najagen en mijn ambities verwezenlijken. Het internet was inmiddels net in opmars en ik was al snel actief op het wereldwijde web. In 1999 besloot ik de sprong te wagen, ik werd internetondernemer.

Begonnen vanuit een garage

Inmiddels dus alweer 21 jaar geleden, ben ik Qball Internet gestart vanuit de garage. Met een enorme drive en talloze ideeën startte ik dit avontuur om te ontdekken dat Qball in korte tijd uitgroeide tot een bekend en gerenommeerde internetbedrijf. Vanuit heel Nederland wisten mijn klanten de weg naar Qball te vinden. Dat kwam natuurlijk ook door het inmiddels bekende klantenbestand; ik mocht voor o.a. Stichting Warchild, Bart Foundation, Orange Babies, Marco Borsato, Jeroen van der Boom, Wendy van Dijk, Ali B, Jamai, René Froger, Toppers in Concert, Buro 2010, Rocket, Geels Events, SPEC, Ticketpoint, Eetcafé Pluim, Het Alkmaars Kaasdragersgilde en voor honderden andere grote en kleine klanten, hun websites, webshops en applicaties verzorgen. De garage was dus al snel verleden tijd, een groter kantoor en het aannemen van gespecialiseerd personeel bleek noodzakelijk om alle klanten te kunnen bedienen. Het vertrouwen wat mijn klanten me gaven, sterkte me het beste uit Qball en mezelf te halen, waardoor ik kan terugkijken op ruim twintig jaar Qball, met vele hoogtepunten en successen maar vooral met heel veel voldoening. De wens van de klant tot leven laten komen, is een uitdaging die ik nog altijd heel graag aan ga.

Werken vanuit vertrouwen

Als ondernemer heb ik altijd het principe van ‘afspraak is afspraak’ gehanteerd. Zowel bij Univé, als bij Qball en ook nu als De Webmakelaar. Ik vind het belangrijk dat ondernemers op mij kunnen vertrouwen en dat mijn adviezen een positieve uitwerking hebben op het resultaat van hun onderneming.  Mijn doel is u te ontzorgen, door het vinden van het juiste webbureau voor uw propositie. Op die manier kan ik u helpen aan een website, webshop, applicatie of online marketing waarmee u leads kunt genereren en uw omzet groeit. Dat scheelt u niet alleen tijd en geld maar met de juiste partij zult u ook uw doelen halen.

Mooie herinneringen en een schat aan ervaring

De afgelopen 21 jaar hebben mij niet alleen een schat aan kennis en ervaring opgeleverd maar ook enorm mooie herinneringen. Zo ook met Marco Borsato. We hebben al die jaren een zakelijke, maar warme band gehouden, waarbij ik hem ook buiten de werkzaamheden voor Qball vaak geholpen heb. Ik hielp hem o.a. backstage bij de grote tournees in 2002 en 2004 in De Kuip, waar we onder het podium een soort Red Room hadden geïnstalleerd. Onvergetelijk! Door gebruikt te maken van mijn netwerk kreeg hij een custom made Segway cadeau tijdens zijn Symphonica in Rosso concerten in 2015 in ZiggoDome. Ook bracht ik hem in contact met relaties voor het soepel laten verlopen van de online kaartverkoop en zijn diverse apps. Marco liet zijn waardering voor onze inzet merken door ons te verrassen met een speciale award en zelfs een replica van zijn platina plaat in 2009. Marco was er natuurlijk in 2014 bij toen ik het pand aan de Paternosterstraat innam, om die samen met het Alkmaars Kaasdragersgilde te openen. Toen ik in 2016 Alkmaars ondernemer van het jaar werd was hij de eerste die mij een app stuurde om me te feliciteren. Marco Borsato is een bijzondere man en een trouwe relatie.

Vooruitgang door verbinding

In juni 2020 heb ik Qball verkocht. Daarmee heb ik een fantastisch tijdperk afgesloten, een periode waarin ik ben gegroeid, me heb ontwikkeld, heel veel mensen heb leren kennen en waar ik ontzettend van heb genoten. Vanaf nu ga ik mijn kennis en ervaring inzetten voor ondernemers, door ze te koppelen aan de juiste webbureaus en specialisten. Ik wil mijn netwerk inzetten en ondernemers met elkaar verbinden. Op die manier kan iedereen zijn focus leggen op dat waar men goed in is en geen tijd, geld of energie verspillen aan zaken waar het talent niet ligt. Door mijn expertise heb ik een uitstekend beeld van wat de mogelijkheden zijn binnen dit specifieke vakgebied.

Job van Halst

De Webmakelaar ontzorgt!

Mijn doel is u te ontzorgen, door het vinden van het juiste webbureau voor uw propositie. Op die manier kan ik u helpen aan een website, webshop, applicatie of online marketing waarmee u leads kunt genereren en uw omzet groeit. Dat scheelt u niet alleen tijd en geld maar met de juiste partij zult u ook uw doelen halen.