Webshops moeten scoren

Er zijn talrijke aanbieders voor het maken van webshops. Elk webbureau heeft zijn eigen voorkeur voor een e-commerce CMS. Het doel en de doelstelling bedenkt de ondernemer, de tools worden bedacht door het webbureau. Herkenbaar?

Welk CMS, welk doelgroep, doel en doelstelling?

Een webshop heeft als doel om omzet te genereren. Dit kan een online omzet zijn bij een bestaande winkel of een zelfstandige webshop zonder fysieke verkooppunten. De keuze voor het juiste e-commerce platform is enorm. Zo heb je de zogenaamde lage drempel aanbieders zoals Mijn Webwinkel, Shopify, WIX, Lightspeed etc. Daarnaast heb je custom of template op te bouwen platformen als WooCommerce, Presta, Magento, OpenCard etc.
En tot slot de specifiek op maat gemaakte e-commerce systemen.

Voor alles is wat te zeggen en bij elk budget past een oplossing. Echter, webshops doen niet vaak wat ze moeten doen, namelijk conversie en scoren. Dit komt voornamelijk door het enorme aanbod. De webshop is prima ingericht, voldoet aan alle eisen en wensen, alle koppelingen met boekhoudpakketten, CRM en Google zijn gedaan maar toch valt deze tegen.

Bij het maken van een webshop moet doel, doelgroep en doelstelling duidelijk zijn. Met welke tools gaan we dit behalen, voor welk e-commerce platform kiezen we en hoe zetten we online marketing in om onze doelen te behalen? Dit proces moet duidelijk zijn voordat gestart wordt met een webshop. Om dit duidelijk te krijgen moet er een bedrijfsplan gemaakt worden, een zogenaamd requirement document. Vervolgens is het belangrijk een webbureau te vinden dat uw doelen begrijpt en kan realiseren.

De Webmakelaar ontzorgt!

Mijn doel is u te ontzorgen, door het vinden van het juiste webbureau voor uw propositie. Op die manier kan ik u helpen aan een website, webshop, applicatie of online marketing waarmee u leads kunt genereren en uw omzet groeit. Dat scheelt u niet alleen tijd en geld maar met de juiste partij zult u ook uw doelen halen.